torstai 25. maaliskuuta 2010

Pitkät päällä

Rakas päiväkirja,

tänään suoritin taas pitkän päivärupeaman. Olin töissä puoli kymmenestä puoli viiteen, tosin välissä kävin hoitamassa asioita. Olin varustautunut töihinmennessäni sukantekeleellä joka ei vahingossakaan valmistuisi, jotta illalla miitissäkin olisi jotain neulottavaa, mutta sukkahan otti ja teki itsensä valmiiksi jo kolmelta. Hilpaisin lankakauppaan töiden jälkeen juuri ennen miittiä jotta sain lisää sukkalankaa.

Miitissä olivat jälleen Tuutikki ja strilla. Jumitimme lopulta strillan kanssa puoli kahdeksaan asti (viidestä alkaen, toim. huom.) Duon Robert's Coffeessa ja keskustelimme kaikesta oleellisesta ja elämää suuremmasta. Kotiinajaessa saikin vilkutella pimeyden takia Nissanissa pitkiä päälle, yllättäen olikin saapunut pimeys. (No daa, eihän me missään juhannuksessa eletä.)

Kahden ja puolen tunnin aikana tikuttelin sukkaakin melko hyvin.


Tilauksia on nyt tiputellut reippahasti varsinkin sinisten sukkien osalta. Eipähän ainakaan tarvitse pähkäillä mitä sitä viikonloppuna tekisi, töitäkin kun on lauantaina.

maanantai 22. maaliskuuta 2010

Jälkitunnelmissa

Ravelryn sivuilta selvisi että Team Finland oli olympialaisissa kakkosena 272 projektillaan! \o/

Flip ja Flop

Tällainen pussukka

siitä säilytyslootasta tuli.
Noin 134cm leveydeltään ja noin 27cm korkeudeltaan.

keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Laiskuutta ja ahkeruutta

Tänään olen ollut töissä mutta innostus keskustan neuletapaamiseen menemiseen on kuitenkin hiipunut, vaikka siitä aiemmin uhosin. Kehittelin itselleni syitä miksi en lähde ajamaan keskustaan työpäivän jälkeen. En kuitenkaan löydä parkkipaikkaa. En halua käyttää rahaa kalliissa Stockassa kahvilassa. En halua maksaa pysäköinnistä enkä halua saada parkkisakkoja. Ei ole mitään neulomista kun paitaa ei voi tehdä miitissä kun tarvitsisi seurata vain ohjeita eikä pystyisi sosialisoimaan. Ne kaikki kumminkin dissaa Novitaa mutta itse juuri liityin Novitaklubiin. Jne.

Olen tässä parin päivän aikana väsännyt Pretty Babysta vyötteen ohjeella vilttiä joka on kohta valmis.

Suunnittelin antavani viltin kolmivuotiaalle mutta eihän senikäinen noin pienellä (67cm*67cm) viltillä mitään tee. Panen sen siis myyntiin.

En tässä kuussa todellakaan ole noudattanut sääntöjäni. Olen hamstrannut lankaa enemmän kuin tarpeeksi vaikka luonnollisesti edellisetkin työt ovat edelleen kesken.

Investoin uusien pyöröjen sekä virkkuukoukun lisäksi kolmeen kerään kierrätyspulloista valmistettuun FlipFloppiin.

Suunnitelmissa on neuloa (eiku virkata!) säilytyskori jonne voisi jemmata lankoja jotka eivät tällä hetkellä mahdu pahvisiin säilytyslaatikoihin. Novitan kevään lehdessä oli hyvät kuvat pienistä säilytyspurkeista mutta ei kuitenkaan tarkkaa virkkausohjetta, virkkaaminen kun ei kuitenkaan ole bravuurini. Mutta ainahan voi yrityksen ja erehdyksen kautta oppia uusia asioita.
Ja onnistua. Toivottavasti.

lauantai 13. maaliskuuta 2010

Hyvää viikonloppua!

Myyntisivuni oli viikolla saavuttanut ulkomaailman ja myin yhdet käsineet sekä sukkaparin. Lisäksi toiselta taholta tuli pyyntö juuri tietynlaisista villasukista, kahdesta parista. Tämä viikonloppu meneekin siis neljän seinän sisällä sukkatehtaan kimpussa, kun sukkavarasto oli jo muutenkin päässyt ehtymään.

Toki viikonlopun viettoon kuuluu myös oikeanlainen ravitsemus.

torstai 11. maaliskuuta 2010

Palkintoja

Jipii!

Sain palkinnon lähettämästäni neuleolympialais-top 4 -listastani.



YleX on muuttanut entisen sinisen mukinsa mustaksi. Vanhat YleX-termosmukini alkavatkin olla jo hajoamispisteessä.



... mutta mitä nörtti tekee näillä? Radiokanava jakaa stöördörejä jo.. mitä.. kuudettatoistako vuotta, ja palkintopaketissa näitä tännekin kapsahti. Josko odottaisi vaikkapa vappua ja ilmapalloaikaa!

torstai 4. maaliskuuta 2010

Työn iloa

Tänään oli vuoro keskustan neuletapaamisen. Porukkaa tuli ja meni edestakaisin ja unohdin kaikkien niiden nimet välittömästi jotka kuulin, suurimman osan nickejä en väenpaljouden vuoksi edes pystynyt kysymään. Seuraava miitti tällä porukalla on kahden viikon päästä, sinne siis suunnistan minäkin jälleen.

Aloitin päivätyön ja pelkäsin jo etukäteen että neulomisharrastus hiipuu samantien. Toisin kuitenkin kävi. Hiljaisessa ja rauhallisessa kahvilassa kassan takana on paljon aikaa neuloa. Tässä parin päivän aikana olen tehnyt jo TicoTico-paidan takakappaleen valmiiksi ja etukappale on hyvää vauhtia tulossa.



Aluksi vain alaresorin piti olla ruskea ja muun neuleen siniraitainen. Neuloin kuitenkin vahingossa resoria liian pitkälle joten totesin puserosta tulevan pääasiassa ruskea joustinpaita. Hihojenkin väriä olen mielessäni muutellut sinisestä keltaiseen ja takaisin siniseen, joista jälkimmäinen sinisvarastojen takia taitaa jäädä lopulliseksi hihojen väriksi. Keltaista yläosaan, kenties hihoihinkin, tai ainakin kaulukseen, jos kaulusta edes teen. Saa nähdä mitä tuosta lopullisesti tuleekaan. Elämme jännittäviä aikoja.

maanantai 1. maaliskuuta 2010

Will you marry me?

Valmis!

Säännöt ja ostoksia

Olympialaiset ohi!
Pusersin itselleni kuusi mitalia kahdeksalla eri työllä. Vielä viimeisenä kahtena päivänä neuloin Puro Batikista parimetrisen huivin.


Kehittelin itselleni Ravelryn Lankalaatikossa itselleni säännöt langanostoja ajatellen.

Sääntöni vuodelle 2010:

1. Lankaa saa saada lahjaksi.
2. Jämälangoista neulon aina lisää tilkkuja peittooni, sitä varten saa mahdollisesti ostaa yhden kerän lisää seiskaveikkaa, mutta korkeintaan vain yhden kerän, ja jos se menee heti vilttikäyttöön.
3. Lidlistä saa ostaa tarjouslankaa, mielellään vain tarpeeseen. Kivoja lankoja, ei mitään turhakkeita.
4. Lankojen tulee mahtua laatikoihin. Jos ne eivät mahdu, on ylijäämälangoista tehtävä heti jotain käytännöllistä.
5. Aina tehdään jotain neuletta. (Yleensä luonnollisesti kahta tai kolmea eri projektia..)
6. Teen myyntiin tai tarpeeseen, itselle tai lahjaksi, en purkutarkoitukseen.
7. Lisää saa ostaa isomman erän vain silloin jos tietää mitä niistä aikoo oikeasti seuraavaksi tehdä.
8. Ja kaikki jämälangat käytetään kohdan 2 vilttiin.

Jämälankaviltti pelastaa paljon tulevilta lankahamstrauksilta ^^

Helmikuussa pitäydyin säännöissäni mutta heti maaliskuussa lankesin Lidlin uutuustarjoukseen (tosin Lidlin tarjoukset on sallittu säännöissäni ;P). Ostin kaksi isoa 400g kerää sinistä Sensationea yhteishintaan 18e.

Niistä teen vielä tulevaisuudessa jonkinlaisen neuleen. Kunhan ensin teen kesävillapaitani jonka aloitan hääpuvun valmiiksisaamisen jälkeen. Jälkimmäinen tosin on kohta viittä (riviä) vaille valmis!

Tilasin Novitan lehden (neljä kappaletta) hintaan 25e. Nyt vain odottelen uusien mallien saapumista ja insiraatioita :)